Friday, December 08, 2006

Πάρ’το αλλιώς


H Λούκι απέχει από τα συγγραφικά της καθήκοντα επικαλούμενη πονοκέφαλο. Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία. Η δικαιολογία είναι τόσο παλιά, όσο και οι γυναίκες. Εκ των πραγμάτων, καλούμαι να επιδοθώ στη μοναχική διαδικασία, στην οποία καταφεύγουν οι άνδρες όταν ο πονοκέφαλος εγείρεται ως απορριπτική απάντηση στο αίτημα τους. Στη μοναχική γραφή. Η ποιότητα του αποτελέσματος, φοβούμαι ότι, θα αντιστοιχεί στη ύφος της διαδικασίας.

Η Ντέφι επίσης απέχει, ωστόσο είναι περισσότερο ευρηματική και δεν επικαλείται πονοκέφαλο, αλλά φόρτο εργασίας.

Θέμα μας σήμερα θα είναι οι εορτές των Χριστουγέννων και το περιβάλλον στο οποίο αναμένουμε την έλευση του Θεανθρώπου. Μπορεί η ημερομηνία πάνω από την παρούσα δημοσίευση να υπολείπεται κατά δεκαπεπτά ημερών των Χριστουγέννων, αλλά φρονώ ότι πρέπει να προλάβουμε τα ανταγωνιστικά blogs.

Σκέφτομαι, λοιπόν, ότι τα Χριστούγεννα χρειάζονται lifting. Δεν νομίζω, άλλωστε, ότι υπάρχει άλλο event που να διοργανώνεται με τόση συνέπεια τα τελευταία 2.000 χρόνια. Μία θεαματική αλλαγή στο περιεχόμενο της γιορτής θα έχει πολλαπλασιαστικές συνέπειες τόσο στην απήχηση της θρησκείας, όσο και στο ενδιαφέρον των χριστιανών. Το ίδιο περιεχόμενο έχει κουράσει και, αν μη τι άλλο, πλήττει πρωτίστως το κύρος του Θεού που εμφανίζεται λιγότερο ευρηματικός από τον ανταγωνιστή Του, στον οποίο είναι αφιερωμένο το προηγούμενο post.
Να κάποιες προτάσεις:

  • Είναι εμφανές ότι ο Ιωσήφ έχει τη δυνατότητα να πάρει ένα στεγαστικό δάνειο με άπειρη διάρκεια. Αν το είχε επιχειρήσει τότε, φέτος ο Θεάνθρωπος θα έβλεπε το φως σε τριώροφη βίλα στο Beverly Hills. Μπορούμε, λοιπόν, φέτος να θέσουμε ως στόχο τη γέννηση του Ιησού σε ένα περιβάλλον ευπρεπές.
  • Ηταν πασίδηλο πως ο Κύριος επέλεξε να γεννηθεί και να αναστηθεί τα μεσάνυχτα προκειμένου να παίξει στα νυχτερινά δελτία. Πλην όμως, εδώ και χρόνια κανένα δελτίο δεν προβάλλεται με συνέπεια στην ακμή του μεσονυχτίου. Καλόν είναι να πραγματοποιεί πολλαπλές γεννήσεις, για τη διαφορά της ώρας, λίγο μετά τις 20.00, έτσι ώστε να συμπέσει με τα δελτία μεγάλης θεαματικότητας.
  • Τα προβατάκια είναι πλέον περιττά στη φάτνη. Ας δει ο Κύριος πόσοι θα προσέλθουν στις εκκλησίες και πόσοι θα δουν Super Deal την ίδια μέρα. Μπορεί να καταλάβει τι πρέπει να πράξει άμεσα…
  • Αυτές είναι κάποιες πρώτες σκέψεις, θα σας παρακαλούσα να προσθέσετε και τις δικές σας στο χώρο των σχολίων. Ο Κύριος θα τις διαβάσει. Ελάτε να αλλάξουμε τα Χριστούγεννα.