Sunday, December 10, 2006

Κακό σκυλί...


Περιμένω με αγωνία να πεθάνει ο Φιντέλ Κάστρο-αν δεν έχει ήδη αποδημήσει στα κρυφά προς το πυρ το εξώτερον να κάνει παρέα με τον Ιωσήφ, τον Νικολάε, τον Σλόμπονταν και άλλους διάφορους που στο όνομα της «επανάστασης» είχαν εγκαταστήσει τα τυραννικότερα των καθεστώτων.

Τι είναι ο Κάστρο; Ενας Στάλιν με καλές δημόσιες σχέσεις που επενδύονται με λάτιν μουσική. Αλλά όταν ψοφήσει, περισσότερο θα χαρώ για την οδύνη των εγχώριων θιασωτών της κουβανέζικης επανάστασης. Ξέρετε, όλοι αυτοί που βιάζονται να πάνε στην Κούβα πριν αλλάξουν τα πράγματα.

Τους λες ότι η Κούβα ανήκει στα πέντε αυταρχικότερα καθεστώτα του πλανήτη και σου απαντούν ότι μπορεί να είναι έτσι, αλλά μπαίνει ως αγκάθι στα πλευρά του Μπους. Παραθέτεις πίνακες και στοιχεία, εξηγείς πως στην Κούβα φυλακίζονται δημοσιογράφοι, συγγραφείς, ομοφυλόφιλοι. Σου απαντούν πως αυτά δεν είναι αληθή, πρόκειται για στοιχεία της διεθνούς προπαγάνδας των Αμερικανών. Ειδικά στην περίπτωση της Κούβας, η αμερικανική προπαγάνδα πρέπει να έχει διαβρώσει και την αντικειμενικότητα της Διεθνούς Αμνηστίας…

Πηγαίνετε, λοιπόν, στην Κούβα να προλάβετε. Τρέξτε να γαμήσετε με δέκα δολάρια «τις πιο μορφωμένες πόρνες του κόσμου», κατά το χαρακτηρισμό του Φιντέλ. Με πολύ λιγότερα έχετε πουλήσει τη συνείδηση σας στο παραμύθιασμα. Να πάτε στο διάολο.