Thursday, January 25, 2007

Το πάθημα της δεσποινίδος



Μετά τις, εύλογες κατά τη γνώμη μας, αντιδράσεις που προκάλεσε η χθεσινή μας επιφυλλίδα για τη δημοπρασία αντικειμένων της ελληνικής βασιλικής οικογενείας, είμεθα υποχρεωμένοι να επανέλθουμε, έστω και στα απόνερα της ειδησεογραφίας.

Θα επιθυμούσα να σχολιάσω τη στάση της ελληνικής Πολιτείας, η οποία, εξωδίκως, δια του υπουργού Πολιτισμού κ. Βουλγαράκη, εξέφρασε επιφυλάξεις και συγκρατημένη δυσφορία προς τον Οικον Δημοπρασιών Christies.


Η ελληνική κυβέρνησις δύναται να συγκριθεί μόνο με δεσποινίδα, η οποία εισέρχεται σε νυχτερινό κέντρον διασκέδασης, προκλητικά ενδεδυμένη και με διάθεση διόλου φειδωλή σε υποσχέσεις προς το αντίθετο φύλο. Εν συνεχεία, η εν λόγω δεσποινίς, προσεγγίζεται από νεαρό, ο οποίος της προτείνει, απερίφραστα και χωρίς αιδώ, να συνευρεθούν ερωτικά. Πράγματι, η νεαρά δέχεται και το υπόλοιπον της νύχτας κυλά στην οικία του νεαρού, με το ευκαιριακό ζεύγος να τρυγά τους καρπούς των ηδονών. Με το ξημέρωμα, όμως, η δεσποινίδα σπεύδει στο οικείον αστυνομικόν τμήμα και υποβάλλει, κατά του νεαρού, μήνυση δια το αδίκημα της εξυβρίσεως, επικαλούμενη τις λέξεις που εκείνος εκστόμιζε κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξεως.