Friday, June 01, 2007

Για την Αμαλία (2)

Οπως βλέπετε παραπάνω και εμείς, αν και δεν το συνηθίζουμε, συμμετέχουμε στην καμπάνια «Για την Αμαλία» που σκοπό έχει τη διαμαρτυρία προς τις αρχές για τα δεινά του συστήματος και την πλημμελή άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος από επίορκους ιατρούς. Οφείλουμε, όμως, να διευκρινίσουμε μερικά πράγματα. Οχι τόσο προς τους πέντε-έξι που μας διαβάζουν, αλλά προς τη συνείδησή μας.

Συμμετέχουμε επειδή, εξ' όσων έχουμε διαβάσει, και η μακαρίτισσα θα επιθυμούσε κάτι αντίστοιχο. Η συμμετοχή μας δεν έχει να κάνει με τη συλλογικότητα της πρωτοβουλίας-μακριά από μας αυτά, μαζί και οι περισσότεροι εξ' όσων ηγούνται αντιστοίχων ενεργειών.


Συμμετέχουμε γνωρίζοντας πως η συγκεκριμένη διαμαρτυρία επί της ουσίας δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία τρύπα στα μαύρα νερά της ελληνικής δημόσιας ζωής. Πιο απλά, θα τη διαβάσουν μόνο οι bloggers. Διότι κατά κύριο λόγο blogs διαβάζουν οι bloggers και ουδείς άλλος.

Ασφαλώς η κινητοποίησή μας μπορεί να ακουστεί αν κάποιος δημοσιογραφίσκος γράψει δυο λόγια στην εφημερίδα του ή πει κάτι στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ του-λογικά και ο δημοσιογραφίσκος blogger θα είναι. Εν τέλει, λοιπόν, η ωραία μας πρωτοβουλία θα διαδοθεί από το συνήθη μαλάκα, έναν δημοσιογράφο τον οποίο έχουμε τοποθετήσει στο χαμηλότερο επίπεδο της υπολήψεώς μας, έναν ηλίθιο που κάνει μία δουλειά την οποία εμείς κάνουμε καλύτερα, σε ένα μέσο το οποίο, αφού δεν μας προσλαμβάνει, το ακυρώνουμε με τη μαχητική αρθρογραφία μας στα blogs.
Εννοείται πως η διαμαρτυρία μας είναι ανώνυμη, όπως άλλωστε και η συμπαράστασή μας προς την Αμαλία. Δεν ξέρω, βέβαια, τι ισχύ έχει η αποστολή της διαμαρτυρίας με τις βαρύγδουπες υπογραφές «Γυφτάκι», «Λούκι» κ.λ.π, αλλά υποθέτω πως οι ακτιβιστές κάτι θα γνωρίζουν και επ' αυτού.


Και μετά από αυτές τις απαραίτητες διευκρινίσεις, το «Γυφτάκι» σηκώνει το πανό και ακολουθεί την πορεία.