Thursday, December 14, 2006

Who do we think we are


Μετά από τέσσερις μήνες λειτουργίας κάνουμε αποκαλυπτήρια. Σκεφτόμασταν να διατηρήσουμε ένα profile τύπου Lordi-οι αναγνώστες δεν θα γνώριζαν ποιος κρύβεται πίσω από το, ενίοτε και αποκρουστικό, πρόσωπο της γραφής μας. Επίσης εξετάζαμε το ενδεχόμενο να εμφανιστούμε περίπου ως αγία και ομοούσια τριάδα, αλλά δεν τα βρίσκαμε μεταξύ μας στη διανομή των ρόλων. Ετσι, είχαμε περιστατικά του τύπου «άντε μωρή καρακάξα που θέλεις να εμφανιστείς και ως Αγιο Πνεύμα», με αποτέλεσμα η ιδέα να εγκαταλειφθεί.

Μετά διαπιστώσαμε ότι καλλιεργείται μία σύγχυση. Κάποιοι αναγνώστες, δηλαδή δύο-τρεις από τους δέκα που έχουμε, νόμιζαν πως το «Γυφτάκι» είναι ένα πρόσωπο που υπογράφει με τρεις ταυτότητες. Και αυτό δεν ισχύει. Πρώτον διότι η Ντέφι και η Λούκι δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να έχουν την ίδια φάτσα με το Γυφτάκι. Και δεύτερον επειδή και οι τρεις σκέφτονται με εντελώς διαφορετικούς τρόπους.

Η Λούκι, λοιπόν, αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Μετά το Μυστικό Δείπνο του Ντα Βίντσι, ο Νηστικός Δείπνος της Λούκι θα κοσμεί, μετά από εκατοντάδες χρόνια, τα ανά τον κόσμο μουσεία του blogging. Γιατί όχι και τη δυτική πλευρά του όρους Αιγάλεω που τώρα έχει αυθαίρετα; Διακρίνονται, από αριστερά προς τα δεξιά, η δημιουργός του σκίτσου, ο δημιουργός του blog και η αυτοδημιούργητη Ντέφι.