Wednesday, January 31, 2007

Η μνήμη του Κώστα Βουτσά


Δύο πράγματα είναι πιθανό να συμβαίνουν όταν ο Κώστας Βουτσάς εμφανίζεται στην τηλεόραση: είτε συνδέθηκε ερωτικά με νεαρά κυρία, είτε έχει πεθάνει κάποιος συνάδελφός του. Εσχάτως η μπίλια κάθεται στη δεύτερη περίπτωση. Ο Βουτσάς έχει γερή κράση γι΄ αυτό και, δικαίως, κατέλαβε τη θέση της Αννας Καλουτά στις τηλεοπτικές νεκρολογίες. Δεν υπάρχει άλλος. Ο Νίκος Φώσκολος ασθενεί, ενώ, συγχωρέστε με, αγνοώ αν ο Γιάννης Δαλιανίδης βρίσκεται εν ζωή.

Συνήθως, ο Βουτσάς, συνοδεύεται από τον Ανέστη Βλάχο αν και άπαντες γνωρίζουν πως μία κοινή εμφάνιση με τη Μάρθα Καραγιάννη ή τη Ζωή Λάσκαρη θα κατέγραφε υψηλότερες επιδόσεις τηλεθέασης. Ωστόσο οι δύο κυρίες, για προσωπικούς λόγους έκαστη, αποφεύγουν τις κάμερες και τα πλατό.


Εμεινε, λοιπόν, ο Βουτσάς να μεταφέρει τις αναμνήσεις που σφράγισαν μία ολόκληρη εποχή επειδή δεν υπήρχε και τίποτα άλλο για να θυμάται κανείς. Σα μανιτάρι που φυτρώνει δίπλα σε τάφους συναδέλφων του, εμφανίστηκε και τώρα για την αναπόφευκτη νεκρολογία του Νίκου Κούρκουλου. Δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος ευτυχέστερος του Βουτσά. Είναι μια χαρά και ήδη τους έχει θάψει σχεδόν όλους. Εκ των πραγμάτων, όταν πεθάνει δεν θα έχει μείνει ούτε θεατής ζωντανός να μιλήσει για την καριέρα του στο σινεμά και στο θέατρο. Και στα δελτία ειδήσεων θα εμφανίζονται μόνο ο Αυτιάς με τον Ευαγγελάτο για να θυμούνται τι ωραίες τηλεοπτικές νεκρολογίες προσέφερε στο κοινό.