Monday, September 17, 2007

Δέκα πράγματα που έμαθα


  1. Το πλειοψηφικό ρεύμα στη χώρα αποτελείται από πολίτες που επιβράβευσαν την κυβέρνηση για την πολιτεία της. Από πολίτες που ξέχασαν τις υποκλοπές, τους κουμπάρους, τα ομόλογα και δεν τσουρουφλίστηκε ούτε τρίχα από τα μαλλιά τους.

  2. Το πλειοψηφικό αυτό ρεύμα άφησε έξω από τη Βουλή την υπουργό Παιδείας επειδή εξέφρασε σύγχρονη και αξιοπρεπή θέση για το βιβλίο της ιστορίας. Ενα κομμάτι του έβαλε στη Βουλή τον Καρατζαφέρη και τον Αδωνι Γεωργιάδη. Δυστυχώς όχι και την Εφη Σαρρή.

  3. Το ΠΑΣΟΚ είναι για διάλυση επειδή η διάθεση αμφισβήτησης και φυγής προς τα Αριστερά αφορά κυρίως το δικό του ακροατήριο. Και το άλλο: το ακροατήριο του δεν είναι, ακόμα, έτοιμο να δεχθεί κάποιον σαν τον Γιώργο.

  4. Λογικά ο Βενιζέλος θα πάρει το μαγαζί. Και θα το διαλύσει. Ο άνθρωπος είναι αδίστακτος. Κατεβαίνει στην Αθήνα και νομίζει ότι το αεροδρόμιο έχει το όνομα του. Το δε παρατσούκλι «Μπένι» προέρχεται από το «Μπενίτο». Ιδιοι είναι.

  5. Ο ΣΥΝ έγινε, δικαίως, μόδα. Εκανε καλή αντιπολίτευση και ανέβηκε στο κύμα που σήκωσε το ρεύμα αμφισβήτησης. Ωστόσο η κατά Αλαβάνο αγωνιστικότητα, μικρή απόσταση έχει από τη γραφικότητα.

  6. Το ΚΚΕ δεν παράγει πολιτική, αλλά λειτουργεί ως ράφι απόθεσης σημειωμάτων διαμαρτυρίας. Τα κέρδη του είναι συγκυριακά.

  7. Οσο υπάρχουν συνταξιούχοι μπάτσοι, απόστρατοι, ηλικιωμένοι που θυμούνται τον εμφύλιο και πιτσιρικάδες που μισούν τους μετανάστες, ο ΛΑΟΣ θα μεγαλώνει στη Βουλή, ίσως και ως 5%

  8. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος δεν μπήκε στη Βουλή. Μπήκε η Καϊλή. Και αυτό μου αρέσει.

  9. Ο Γρηγόρης Ψαριανός είναι πια βουλευτής. Κυλιέμαι στα γέλια με την ιδέα πως θα έχει και μπάτσο συνοδό.

  10. Είμαστε για να τα μαζεύουμε και να φεύγουμε. Νέα Ζηλανδία, Νησιά Φόκλαντς, Φίτζι, Μελβούρνη.