Thursday, October 25, 2007

Lagocephalus sceletarus ή πώς να κάνεις κακές δημόσιες σχέσεις!


Σε επιφυλακή ήταν, όλο το καλοκαίρι οι Αρχές της χώρας για το ψάρι – δηλητήριο, λες και δεν μας έφταναν οι γυναίκες δηλητήριο (εντάξει, μην φωνάζετε και άντρες δηλητήριο υπάρχουν ως είδος).
Το ψαράκι λοιπόν, έφτασε στο Αιγαίο περνώντας από τη διώρυγα του Σουέζ. Οι ειδικοί επισήμαναν ότι η επικινδυνότητα του έγκειται σε μία τοξίνη η οποία προκαλεί σοβαρές δηλητηριάσεις μέχρι και το θάνατο εξαιτίας μυϊκής παράλυσης. Το σχήμα του μοιάζει με τορπίλη, έχει τέσσερα μεγάλα δόντια και καθόλου λέπια.
Η αλήθεια είναι ότι ούτε το καλοκαίρι αλλά ούτε και τώρα δίνω ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός. Βλέπετε, τοξικά ψάρια πλατσουρίζουν ένα σωρό στους ωκεανούς της Γης. Όλα αυτά ως είδηση είναι λίγο κακός συνδυασμός τερατολαγνείας, με μερικές σταγόνες από οικολογία.
Όμως, αυτό που πραγματικά με ανησυχεί, είναι κάτι άλλα είδη, ιδιαιτέρως επικίνδυνα που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα, όπως: το χοντροκέφαλο dimosious ipallilous, τον ανεγκέφαλο neohellenicοus και το νέο - επιθετικό είδος pasokous akefalous!